با یک نگاه اجمالی به لیست انواع قهوه در رستورانها و کافی شاپ ها با یک نام محبوب، اصیل پر طرفدار مواجه میشویم، قهوه ترک!!
قهوه ترک روشی برای تهیه قهوه است که از کشورهای خاورمیانه و اروپایی از جمله ترکیه، ایران و یونان گرفته شده است.
البته باید به این نکته اشاره کرد که اسم این نوع قهوه به دلیل محبوبیت زیاد آن در کشور ترکیه به قهوه ترکی شناخت شده است و زادگاه اصلی این قهوه محبوب، کشور فرانسه است.
ترکیب قهوه ترک از دو نوع عربیکا و روبوستا است. اما عموماً قهوه ترک با استفاده از قهوه عربیکا تهیه میشود.
روش د م کردن قهوه ترک:
یک قاشق چایخوری دانه های قهوه ترک به ازای هر نفر
یک فنجان آب به ازای هر نفر (در صورت تمایل می توانید از شیر استفاده کنید)
یک قاشق چایخوری شکر به ازای هر نفر( در صورت تمایل)
یک ظرف قهوه جوش(در اصطلاح به آن جزوه گفته میشود)
در ابتدا به ازای هر نفر یک قاشق چایخوری پودر قهوه و یک فنجان آب سرد را درون قهوه جوش بریزید و هم بزنید
سپس اگر تمایل داشتید، قهوه تان را شیرین میل کنید، یک قاشق چایخوری شکر هم به ازای هر نفر به آب سرد و قهوه اضافه کنید و ظرف قهوه جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی به جوش بیاید.
پس از حدود 5 دقیقه قهوه شروع به حرکت و بالا آمدن می کند و می توانید به آرامی هم بزنید و پس از دو دقیقه ظرف قهوه جوش را از روی حرارت بردارید و در فنجان ها بریزید و میل کنید.
در نظر داشته باشید در تمایل به طعم شیرین قهوه به هیچ عنوان شکر را بعد از دم کردن اضافه نکنید.
انواع قهوه ترک:
قهوه ترک سنتی
این همان نوع قهوه تر میباشد که به طور معمول دررستورانها و کافی شاپ ها سرو میشود.
در این روش دانه های برشته شده قهوه با دقت آسیاب میشوند و با اضافه کردن آب در قهوه جوش سرو میشود.
قهوه ترک با شیر
مورد علاقه کسانی که طعم قوه ترک را با رایحه ای ملایم تر و متعادل تر میخواهند.
قهوه ترک دیبک((dibek
در این روش دانه های قهوه در هاونهای سنگی و با چکش های بزرگ آسیاب میشود و با عث میشود عطر و رایحه قهوه تند تر شود.
قهوه عثمانی (Ottoman)
قهوه عثمانی با افزودن گیاهان و رایحههای مختلف به قهوه ترکی تهیه میشود.
قهوه منژیک (Menengic)
این نوع قهوه از اضافه کردن میوه درخت منژیک یا همان پسته وحشی به قهوه ترک حاصل میشود.
قهوه فلرتی (Flirty)
این نوع قهوه با اضافه کردن بادام بوداده شده آسیاب شده به قهوه ترک به دست می آید.
خواص مصرف قهوه ترک
کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ
بهبود عملکرد کیسه صفرا
تامین انرژی مورد نیاز بدن به دلیل کافیئن بالا
افزایش قدرت تفکر و تمرکز
افزایش جلوگیری از پوسیدگی دندان
افزایش سوخت و ساز بدن و فرآیند چربی سوزی
بهبود عملکرد روده
سلامت قلب و عروق
بهبود مشکلات گورارشی
بهبود مشکلات پوستی
مضرات مصرف قهوه ترک
مصرف بیش از اندازه قهوه ترک با شکر و شیرینی جات برای افراد مستعد چاقی و دیابت توصیه نمیگردد و همچنین با توجه به کافئین بالای این نوع قهوه مصرف بیش از نرمال موجب افرزایش اظطراب، طپش قلب و بی خوابی میشود.